Stötta Möja Bio

Invigning med filmpremiär – lördagen den 8 juli

Möja är en av de större öarna i Stockholms skärgård med cirka 260 bofasta, drygt 1000 fritidsboende och ungefär 15 000 turister besöker ön varje år.

 Bidrag klart men din donation behövs!
Nu har Möja Kulturella Ungdomsrörelse, MKU, fått bidrag från Svenska Filminstitutet och Leader Stockholmsbygd på 438 750 kronor för att investera i en digital projektor med tillhörande utrustning. Men pengarna räcker inte till allt. Till exempel måste maskinrummet byggas om för att tekniken ska klara kyla, utrymmet måste värmas upp, det krävs försäkring och nya mörkläggningsgardiner måste köpas in.

Med crowdfunding kan du vara med och bidra så att allt detta blir verklighet!

 Möja Bio skapar framtida möjligheter 
Filmvisning har varit en verksamhet på Möja i över 25 år och som mest visades 30 filmer per år. Visningarna slutade 2013 på grund av brist på traditionella, analoga filmkopior.  Den digitala tekniken öppnar också möjligheter till nya verksamheter. Förutom spelfilmer kan vi även visa direktsända konserter, sportevenemang och arrangera dataspelsevenemang.

Syftet med att få igång Möja Bio är att stärka tillgången till kultur och meningsfull fritid för såväl skärgårdsbor som fritidsboende och alla som gästar vår ö.

 Mål 1 MKU:s första mål är att samla in 87 000 kronor.
Du kan skänka valfritt belopp men minst 100 kronor. Donerar du 1 000 kronor får du en biobiljett och lägger du 5 000 kronor får du två biobiljetter samt ditt namn på en tavla i salongen. Alla som donerar minst 500 kronor är dessutom med om utlottningen av biljetter till invigningen den 8 juli, förutsatt att vi då nått vårt första insamlingsmål.

 Mål 2 Vårt nästa mål är 129 000 kronor, då kan vi köpa nya sköna stolar.

 Mål 3 Lyckas vi få in 159 000 kronor kan vi finansiera en programutvecklare.

Mål 4Vårt sista mål är 250 000 kronor för att modernisera TC till WC.

 

Möja Bios projektgrupp
En projektgrupp med lokalt kunniga föreningsaktiva, en professionell biografägare och maskinist, en erfaren kulturadministratör med omfattande kunskaper om filmbranschen, en erfaren projektledare med ekonomisk yrkeskompetens, flera kommunikatörer och marknadsförare har för MKU:s räkning drivit frågan framgångsrikt. Ja, så framgångsrikt att vi nästan är i mål men 87 000 kronor behövs för att nå ända fram.

Vi räknar också med cirka 700 timmar ideellt arbete för att få allt på plats och kunna genomföra den första säsongen.