OD verkstad på Möja 18-19 juli 2023

POD-VERKSTAD PÅ MÖJA 18-19 juli

Välkommen på pod-verkstad under två dagar på Möja dansbana den 18-19 juli. Under två dagar lär du dig manusarbete, ljudinspelning, klipp och ljudläggning tillsammans med andra.  Dagarna arrangeras av Möja kulturella ungdomsrörelse och Tempo dokumentärfestival och det är gratis att delta, men du måste ha eget boende på Möja. 

Pod-verkstaden leds av pedagoger som jobbar med dokumentärt ljud- och filmberättande. Under dagarna kommer du: 

Få inspiration

Vi lyssnar på olika typer av dokumentära berättelser och pratar om olika sätt att berätta en dokumentär historia. Går det ens att skildra en verklighet? Var går gränsen mellan fiktion och verklighet?

Få kunskap

Introduktion till dokumentärt skapande. Hur berättar man en historia genom enkel dramaturgi? Hur förbereder man sitt arbete genom manus/bildmanus, intervjuteknik och olika sätt att gestalta historier. Vad händer i postproduktionen (klipp, ljud etc)?

Lära dig inspelning och postproduktion 

Vi lär oss inspelningsteknik, klipp och ljudläggning. 

Göra en egen dokumentär pod

I grupper om fyra får ni utveckla och spela in en egen dokumentär ljudberättelse. Under ledning av våra handledare/pedagoger får grupperna coachning för att kunna starta upp och genomföra sitt projekt.

Dagarna avslutas med en publik gala med Radio-bio då alla deltagares poddar spelas upp på biografen under Tempofestivalens gästpel på Möja bio den 20 juli. 

När: 18-19 juli (10.00-16.00 båda dagarna) med gemensam premiär den 20 juli kl 17.00.
Var: Möja dansbana, Möja
För vem: För dig 10-14 år som vill lära dig dokumentärt berättande med ljud. Du behöver inte ha några förkunskaper. 

Det finns 30 platser och du måste ha ett eget boende på Möja. Du tar med egen matsäck varje dag.

Anmälan: Dagarna är gratis. Det finns 30 platser. Anmäl dig på ANMÄLAN
Bekräftelse på plats ges löpande eller senast den 30 juli.

Arrangör: Dagarna arrangeras av Möja Kulturella ungdomsrörelse i samarbete med Tempo Dokumentärfestival och leds av fyra pedagoger inom dokumentärt film- och ljudberättande. 

Frågor: Maila bio@mojadansbana.se