Radio Möja kör POD-läger i sommar!

POD-läger i sommar!

RADIO MÖJA har POD-LÄGER 2- 4 juli

Välkommen på pod-läger under tre dagar på Möja dansbana den 2-4 juli. Under tre dagar lär du dig manusarbete, ljudinspelning och klipp och skapar en egen dokumentär podcast. Dagarna arrangeras av Möja Kulturella ungdomsrörelse i samarbete med Tempo Dokumentärfestival och Skärgårdsradion. Det är gratis att delta, men du ska helst ha eget boende på Möja. Pod-lägret leds av pedagoger som jobbar med dokumentärt ljud- och filmberättande.

Under dagarna kommer du: 

Få inspiration
Vi lyssnar på olika typer av poddar & ljudberättelser och pratar om olika sätt att berätta en historia: reality, reportage, iscensättning och poetiskt berättande. Var går gränsen mellan fiktion och verklighet?

Få kunskap
Introduktion till dokumentärt berättande. Hur berättar man en historia genom enkel dramaturgi? Hur förbereder man sitt arbete genom manus/bildmanus och intervjuteknik. Vad händer i postproduktionen (klipp, ljudläggning, musik)?

Lära dig inspelning och produktion
Vi lär oss inspelningsteknik, klipp och ljudläggning. 

Göra en egen pod
I grupper om tre får ni utveckla och spela och skapa en egen ljudberättelse. Under ledning av våra handledare/pedagoger får grupperna coachning för att kunna starta upp och genomföra sitt projekt.

Radio-gala
Den sista dagen arrangerar vi tillsammans en radiogala på Möja Bio där alla deltagares poddar spelas upp för en inbjuden publik på ön. Vi gör posters till alla poddar och marknadsför på ön. Poddarna sänds även senare på Skärgårdsradion 90,2. 

När: 2-3 juli (10.00-16.00 båda dagarna) och 4 juli är en extradag för att slutföra poddarna och arrangera radiogala med publik (radiogala kl 17-18).

För vem: För dig 10-15 år som vill lära dig skapa poddar och dokumentära ljudberättelser. Du behöver inte ha några förkunskaper. Det finns 20 platser. Du måste ha ett eget boende på Möja. Du tar med egen matsäck varje dag.

Var: Möja Dansbana, Möja

Boende: Du bör ha ett eget boende ordnat på Möja. Vi har ev möjlighet att hjälpa till att ordna boende, hör av er om det behövs.

Anmälan: Dagarna är gratis. Anmäl dig på ANMÄLAN Bekräftelse på plats ges löpande eller senast den 10 juni. 

Arrangör: Dagarna arrangeras av Möja Kulturella ungdomsrörelse i samarbete med Tempo Dokumentärfestival samt stöd från Region Stockholm och Värmdö Kommun. Detta leds av fyra pedagoger inom dokumentärt film- och ljudberättande. 

Frågor: Maila podradiomoja@gmail.com