Backanterna är en teaterföreställning med "Scenkonstgruppen" som är på skärgårdsturné.

Backanterna är en teaterföreställning med ”Scenkonstgruppen” som är på skärgårdsturné – 11 juli

Backanterna är en teaterföreställning med ”Scenkonstgruppen” som är på skärgårdsturné. Efter nedslag på Ingarö, Runmarö, Nämndö, Ornö, Ljusterö och Sandhamn gästar föreställningen den 11 juli – Möja! Välkommen på en picknickföreställning i det gröna på Möja Dansbana. Ta med det du vill äta och dricka och kom på en färgstark och musikalisk teaterupplevelse du helt enkelt inte får missa!
BACKANTERNA – en fri tolkning av Euripides pjäs
Den fromme kungen Pentheus i Thebe, har fått problem med stadens kvinnor som börjat dyrka vinguden Backus. Kvinnor, och även män, ger sig ut i bergen för att ägna sig åt besynnerliga backanaliska fester och ceremonier. När så självaste vinguden uppenbarar sig spårar allt ur fullständigt. Kungen försöker få stopp på allt vindrickande och alla fruktbarhetsriter, men hamnar i en fälla.
I scener som sträcker sig från det humoristiskt absurda till det suggestiva, möts vi av dansande, sjungande backanter, mytologiska figurer, övermodiga hjältar som går sina utmanande öden till mötes.
Medverkande
Ossi Niskala, Anne Hellandsjö står för scenografi, kostym och mask och Patrik Franke regisserar. Förutom en kör medverkar skådespelaren Nadja Franke, Richard Forsgren, känd från TV-serier som Jordskott och Innan vi dör, Rebecca Riggo som spelade i Flickor som försvinner på Dramaten nu i vintras.
 
Spelas: 11 juli kl 15.00 på Möja Dansbana
Biljetter: 200 kr – Köpes på webben eller på plats